Predsednik nadzornikov Zavarovalnice Triglav Mihael Perman je ob razrešitvi pojasnil, da so se za to odločili predvsem zaradi Rakovčeve neodzivnosti v odnosu do nadzornega sveta. Za začasnega predsednika uprave so imenovali sedanjega člana uprave Andreja Slaparja.

Uprava po Permanovih navedbah pri pripravi predloga poslovne politike in načrta poslovanja skupine Triglav za letos ni upoštevala ključnih usmeritev in napotkov nadzornikov. Nadzorni svet je namreč opozarjal, da bo letošnje poslovanje potekalo v zahtevnejših ekonomskih okoliščinah, medtem ko je uprava menila, da za to niso potrebne prilagoditve in da bo, če bo treba, ukrepala naknadno, je povzel Perman.

Nadzornike je zmotil tudi predlog za junijsko skupščino, ki ga je potrdil nadzorni svet v prejšnji sestavi in ki bi upravi omogočil uporabo odobrenega kapitala do višine 50 odstotkov osnovnega kapitala. To pa po Permanovih navedbah pomeni precej drugačne možnosti od že uveljavljene ureditve v višini do 15 odstotkov osnovnega kapitala.