Kot so sporočili iz podjetja Grah Lighting, bodo tako varovani objekti v Rusiji, ki ponujajo popoln biometričen varnostni nadzor, opremljeni s celovito varnostno rešitvijo.

Varnostni sistem združuje multimodalno biometrično kontrolo dostopa, evidenco prisotnosti in celostno avtomatizacijo stavb. Protokolska neodvisnost omogoča priklop praktično katerekoli elektronske naprave na sistem, zato bodo LED svetilke znamke Grah LED Lighting po njihovih pojasnilih poskrbele za dodaten varnostni ukrep.

LED tehnologija omogoča takojšen vklop svetilk na 100-odstotno svetilnost. Ob sprožitvi zvočnega alarma se hkrati prižgejo še svetilke in tako omogočijo dodaten alarmni učinek. Prav tako lahko upravljavci po želji prilagajajo moč svetlobe in na ta način varčujejo z energijo. Onesnaževanje z izpusti ogljikovega dioksida pa je pri LED svetilkah zaradi nižje porabe električne energije bistveno manjše.

»Celovita varnostna rešitev sicer ponuja multimodalno biometrijo na osnovi prepoznave obraza, prstnih odtisov in glasu, infrardečo kamero CCTV, zaslon na dotik, oddaljen nadzor in kontrolo itd. Sistem se uporablja v najrazličnejših dejavnostih, predvsem pa za nadzor bolnišnic, bank, laboratorijev, vojaških in policijskih ter vladnih poslopij,« so še navedli v Grah Lighting.