Prihodki bodo letos dosegli 501 milijon evrov, kar je 51 milijonov evrov več kot lani. Količina prepeljanega blaga se bo povečala za dober odstotek na 16,3 milijona ton, število potnikov pa za 3,4 odstotka na 16 milijonov.

Nadzorniki so se seznanili tudi s poslovanjem v prvih štirih mesecih letos. V tem času je skupina Slovenske železnice dosegla pozitiven rezultat iz poslovanja v višini 562.000 evrov.

Kot so še sporočili iz Slovenskih železnic, letos nadaljujejo s poslovno, kadrovsko in finančno sanacijo, v okviru katere se bo število zaposlenih v skupini predvidoma zmanjšalo za okrog 300.

Zmanjševanje števila zaposlenih bo potekalo predvsem s pospešenim upokojevanjem vseh tistih delavcev, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, z vključevanjem delavcev v program reševanja presežnih delavcev in z drugimi socialno vzdržnimi oblikami reševanja prezaposlenosti.

Nadzorni svet je obravnaval tudi revidirano letno poročilo skupine za leto 2012. Potem ko je skupina leto 2011 končala s 15,35 milijona evrov izgube, je lani zabeležila 3,48 milijona evrov čistega dobička. Slovenske železnice so lani prepeljale 16,2 milijona ton blaga in 15,5 milijona potnikov.

Nadzorni svet je tudi podal soglasje k imenovanju Tomaža Martina Jamnika na funkcijo glavnega direktorja družbe Fersped. Petletni mandat bo nastopil 15. julija.