"Slovenski kolega nas bo obvestil o njihovih načrtih," je Dijsselbloem odgovoril na vprašanje, kaj pričakuje od današnje razprave evroskupine o Sloveniji ter ali so slovenski načrti za reforme in finančno stabilnost dovolj prepričljivi.

Nato pa bo Evropska komisija konec meseca ocenila slovenska načrta za reforme in stabilnost, kot tudi nacionalne načrte vseh članic EU. "Na koncu meseca bomo od komisije slišali, ali sta načrta zadostna in ustrezna," je še povedal šef evroskupine.

Tudi nemški finančni minister Wolfgang Schäuble je ob prihodu na zasedanje v povezavi s Slovenijo poudaril, da bodo najprej počakali na poročilo Evropske komisije.

"Slovenska vlada pravi, da bo uspela brez programa, da nočejo programa, kar je prav, vendar morajo sprejeti in uveljaviti ustrezne ukrepe," je še poudaril nemški minister.

Mediji z neuradnimi navedbami protikriznih ukrepov

Medtem ko v evroskupini uradno pojasnjujejo, da bo treba za ocene o slovenskem javnofinančnem in reformnem načrtu počakati do konca meseca, pa se v medijih pojavljajo prve neuradne navedbe o predlaganih protikriznih ukrepih.

Britanski Reuters tako, sklicujoč se na neimenovane vire, piše, da naj bi evroskupina pritisnila na slovensko vlado, naj okrepi predlagane ukrepe za rešitev težav v bančnem sektorju in v javnih financah.

"Morali bomo pritisniti nanje. Predlagano še ni dovolj. Še vedno ne gre za dovolj konsistenten in odločen program," je za Reuters neuradno povedal vir pri EU.

Slovenski minister ob prihodu na zasedanje ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja.