"Morda bo prišlo do pogajanj o novi finančni pomoči proti koncu prihodnjega leta, če Grčija doseže proračunski presežek," je Schäuble dejal novinarjem v Atenam. Nemški finančni minister se je sicer sestal z grškim premierom Antonisom Samarasom in in s finančnim ministrom Janisom Sturnarasom. Med drugim so se dogovorili o vzpostavitvi razvojnega sklada za pomoč grški podjetjem.

Schäuble je sicer danes pohvalil Grčijo za njen napredek pri gospodarskih reformah, dan potem, ko je grški parlament potrdil nov varčevalni paket, ki med drugim dopušča odpustitev 15.000 javnih uslužbencev do konca leta 2014.

"Zelo sem zadovoljen s tem, kar je Grčiji že uspelo pri prestrukturiranju in moderniziranju gospodarstva," je dejal Schäuble in dodal, da je Nemčija pripravljena investirati v razvojni sklad, ki bi zagotovil likvidnost grškim podjetjem. Nemška vlada bi za ta sklad, ki bi malim in srednje velikim grškim podjetjem ponujal ugodne kredite, namenila 100 milijonov evrov, skupno pa bi premogel 500 milijonov evrov.