Na kratko je še povedala, da se oktobra nadaljujejo pogovori med njima z Erjavcem in obema finančnima strokovnjakoma Francetom Arharjem in Zdravkom Rogićem. Govorili naj bi o nadaljnjih korakih v reševanju vprašanja prenesenih vlog, "glede na to, da je baselska Banka za mednarodne poravnave ponovila, da ni pristojna v tem primeru", je pojasnila hrvaškim novinarjem.

Pusićeva se sicer na Bledu udeležuje Strateškega foruma Bled, ki se počasi zaključuje. Po koncu zadnjega panela je Erjavec že napovedal izjavo glede srečanja s hrvaško kolegico.

Erjavec: Baselska banka se ni razglasila za nepristojno

Zunanji minister Karl Erjavec je danes zanikal navedbe hrvaške kolegice Vesne Pusić, da se je baselska Banka za mednarodne poravnave (BIS) razglasila za nepristojno v reševanju vprašanja LB. "Mi drugače razumemo pismo in odgovor baselske banke," je dejal Erjavec, ki pa podrobnejše vsebine pisma kljub vztrajanju novinarjev ni razkril.

"Mi ga razumemo tako, da se ni razglasila za nepristojno," je poudaril minister. "Pomembno je to, da se ta zadeva ne rešuje pred hrvaškimi sodišči, ampak da se išče rešitev v okviru sukcesije in pismo iz Basla ne govori o tem, da se je BIS razglasila za nepristojno," je dejal.

"Mi ves čas trdimo, da je potrebno najti nekoga, nekoga tretjega, ki bi našel rešitev za to odprto vprašanje. Izjava ministrice pa je pač njena izjava, kako ona razume zadevo. Mi jo razumemo drugače," je dejal.