Weidmann verjame, da bi imel izstop neke države iz evropske denarne unije negativne posledice tako za državo izstopnico kot tudi za druge evrske države. Med drugim bi močno prizadel banke in podjetja, je posvaril.

"Denarna unija ni neke vrste klub, iz katerega lahko na lahek način odideš in se nato hitro včlaniš nazaj," Weidmannove besede za Capital povzema francoska tiskovna agencija AFP. "Kdor se zavzema za to, podcenjuje povezanost različnih evropskih gospodarstev," je dodal.

Guverner Bundesbank je ponovil tudi svoje dvome glede programa odkupa obveznic, ki ga je vzpostavila Evropska centralna banka. Od lani se mora sicer država, preden Evropska centralna banka (ECB) pristane na odkup njenih obveznic, najprej obrniti na mehanizem za stabilnost evra in pri tem pristati na stroge pogoje pomoči.

Poleg tega je Weidmann zanikal pohvale mnogih, da je sprememba komunikacijske strategije osrednje ustanove v območju evra "mini revolucija". ECB je namreč uvedla nov komunikacijski instrument, s katerim naj bi bolj jasno opredeljevala svojo oceno obetov in svoj odziv.

"Gre za instrument, s katerim lahko bolje predstavimo smer naše denarne politike v negotovih časih. A to še ne pomeni nove ere. To ne bo spreminjalo ukrepov denarne politike," je izpostavil Nemec.