Zastavljene delnice se bodo na dražbi kupovale po načelu videno-kupljeno, vse stroške in davke, povezane z nakupom in prodajo delnic, pa nosi kupec, je razvidno iz objave javne dražbe v današnjem Večeru.

Dražbe se lahko udeležijo osebe, ki bodo do vključno 15. julija na račun Probanke nakazale varščino v višini 100.000 evrov. Če na dražbi uspe zastavni upnik, ta ni dolžan plačati kupnine do višine njegove terjatve.

Na dražbi uspe dražitelj, ki je sprejel najvišjo ceno. Dražitelji, ki je na dražbi uspel, se zavezuje takoj po koncu dražbe s Probanko skleniti pisno pogodbo o nakupu celotnega paketa delnic. V primeru, da dražitelj, ki je na dražbi uspel, ne sklene pogodbe takoj po dražbi, varščina zapade v korist zastavnega upnika.

Mediji so sicer prejšnji teden poročali, da se pogajanja med bankami upnicami Trima in predsednico uprave družbe Tatjano Fink očitno ne premaknejo z mrtve točke. Finkova namreč doslej ni pristala na nobeno od zahtev bank, ne na imenovanje prokurista ne na konverzijo terjatev bank v kapital družbe.