Poslovanje Intereurope bodo v naslednjih štirih letih nadzirali nekdanji predsednik uprave Adrie Airways Klemen Boštjančič, nekdanji prvi nadzornik Zavarovalnice Triglav Igor Mihajlović, član nadzornega sveta Save Miro Medvešek in Maša Čertalič. Edino slednja, ki je zaposlena v Luki Koper in je že do zdaj nadzorovala Intereuropo, je bila po prvotnem predlogu predlagana za članico nadzornega sveta.

Medtem ko je Boštjančiča v nadzorni svet Intereurope z nasprotnim predlogom predlagala Gorenjska banka, je Mihajlovića predlagala NLB, Medveščka pa SKB. Gorenjska banka je za nadzornika predlagala tudi nekdanjega Istrabenzovega predsednika uprave Bogdana Topiča, vendar ni prejel zadostne podpore. Med morebitnimi kandidati se je pred začetkom včerajšnje skupščine omenjal tudi bivši prvi mož Luke Koper Gregor Veselko.

V prvotnem sklicu skupščine je predsednik uprave Intereurope Ernest Gortan predlagal, da bi poslovanje družbe poleg Čertaličeve nadzorovali še Peter Grašek (v preteklosti predsednik uprave Adrie Airways in Telekoma Slovenije), Tomaž Može (direktor Primorske gospodarske zbornice) in Tadej Tufek (zdajšnji nadzornik in pred Boštjančičem predsednik uprave Adrie). Na skupščini so delničarji potrdili predlog Gorenjske banke, da se število zaposlenih v nadzornem svetu zniža s treh na dva člana, čemur je svet delavcev družbe ostro nasprotoval. Za delo v minulem letu so tako uprava kot odhajajoči člani nadzornega sveta, ki jim predseduje Bruno Korelič, prejeli razrešnico.

Koncern Intereuropa je lani dosegel 188,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je za 11 odstotkov manj kot leta 2011. Čista izguba se je lani zvišala za skoraj 150 odstotkov, na 13,4 milijona evrov. Kljub temu se poslovanje Intereurope po turbulentnem obdobju, predvsem zaradi zgrešene 150-milijonske naložbe v logistični center Čehov v Rusiji, počasi stabilizira. Spomnimo, investicija je bila izvedena pod taktirko nekdanjega predsednika Andreja Lovšina, Intereuropi pa je zanjo pred nekaj meseci uspelo iztržiti le 45 milijonov evrov. Zaradi zgrešene naložbe je Intereuropa proti Lovšinu in članoma uprave Zvezdanu Markežiču ter Ondini Jonke vložila odškodninsko tožbo v višini 37,5 milijona evrov, po zaključeni sodni preiskavi pa naj bi tožilstvo proti Lovšinu v kratkem vložilo obtožnico. V letošnjem letu Intereuropa načrtuje padec prihodkov od prodaje na 156 milijonov evrov in poslovanje z dobičkom, ki naj bi znašal 8,3 milijona evrov.