Tako je generalni direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko včeraj na obravnavi na sojenju v zadevi Bavčar-Šrot pojasnil, zakaj je z vložitvijo dobrih 25 milijonov evrov vrednega zahtevka čakal več kot tri leta. Kot priča bo prihodnji teden na željo sodnice Vladislave Lunder nastopil Zoran Janković. Slednjemu je Igor Bavčar večkrat javno očital, da je z vložitvijo ovadbe začel postopek proti njemu in »javno napovedal njegovo aretacijo«.

Na novinarsko vprašanje, zakaj je pivovarna z zahtevkom, ki pomeni velik udarec za obrambo Boška Šrota in Bavčarja, čakala do samega začetka sojenja, je Zorko odgovoril, da so v Laškem šele takrat pregledali celotni spis. Čeprav so v pivovarni za posel izvedeli že leta 2009, Durs pa je že leto dni kasneje ugotovil, da so v Laškem s prodajo delnic Istrabenza dobiček prepustili drugim pravnim osebam, je Zorko včeraj zatrjeval, da »je imelo tožilstvo veliko širši pogled na zadevo«. »Uprava nikoli ni trdila, da ni bila oškodovana,« je zatrdil Zorko. Kljub temu, da je Šrot delnice Istrabenza prodal po vnaprej določeni ceni, novi lastnik (podjetje Microtrust) pa je pozneje zanje iztržil dvakrat več, pivovarna zaradi omenjenega posla proti nekdanjemu generalnemu direktorju nikoli ni vložila odškodninske tožbe.

Tožilec Jože Kozina Zorkovega pričanja podrobneje ni želel komentirati. Za Dnevnik pa je dejal, da »dvoma o tem, da je šlo za oškodovanje, ne more več biti«.