Ob 16. uri se na Šolskem centru Velenje začenja prvi dijaški podjetniški maraton, na katerem se bo zbralo 60 dijakov iz vse Slovenije. Mladi bodo imeli 54 ur časa, da svojo začetno idejo pripeljejo do produkta in ga predstavijo potencialnim investitorjem, ki bodo najboljše nagradili. Prve petkove ure dijaškega podjetniškega maratona lahko spremljate v živo na www.gazela.com in na Dnevnik.si.

Projekt Velenje Startup je namenjen promociji podjetnosti in zaposljivosti mladih, skupaj pa ga pripravljata Šolski center Velenje in Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva. Na tridnevnem dogodku se bodo družili in ustvarjali dijaki strojništva, računalništva, ekonomije in dizajna razvijali, svoje znanje in izkušnje pa jim bodo delili tudi predstavniki uspešnih startupov, kot so Matevž Petek iz Pov.io in Maja Švener ter Gregor Koprivnik iz podjetja Ličila.si.

V nedeljo bo ob 15. uri okrogla miza, ki jo bodo organizatorji prav tako prenašali v živo in jo boste lahko tudi spremljali na www.gazela.com in na Dnevnik.si. Okrogla miza bo odstrla aktualne razmere na področju spodbujanja podjetništva med mladimi v lokalnem okolju, na njej pa bo med drugimi tudi dr. Jure Knez, strokovni direktor podjetja DEWESoft, zlate gazele 2012. Uro pozneje bo čas za izbor najboljših, ki jih bodo razglasili predvidoma ob 17.30.