Prevent TRO v roke družbe Brod na Muri

Prevaljsko podjetje Prevent TRO v lasti družbe Prevent Global v stečaju je po večmesečnih pogajanjih o prodaji 78,89-odstotnega deleža včeraj podpisalo pogodbo z murskosoboško družbo Brod na Muri. Višine kupnine akterji v prodaji za zdaj ne razkrivajo.

Podprt predlog davka na srečke

Odbor DZ za finance in monetarno politiko je včeraj podprl predlog zakona o davku od srečk. Predlog je dobil podporo kljub opozorilom, da bodo prihodki upadli in da bo to vplivalo na financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Odbor je zavrnil predlog koalicijske DL, da bi izvzeli športne stave, zato DL zakona ne podpira.

Sava Re do novih 27 milijonov evrov

Pozavarovalnica Sava je povabljenemu vlagatelju, velikim vlagateljem in institucionalnim vlagateljem, ki so nove delnice vpisovali v tretjem vpisnem krogu, dodelila skupno 3,838.630 novih delnic, katerih emisijska vrednost je znašala 26,87 milijona evrov.

38 milijonov za poplavno varnost na Dravi

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za 38,3 milijona evrov vredno prvo fazo projekta zagotovitve poplavne varnosti na območju zgornje in spodnje Drave, Meže in Mislinje, Dravinje s Polskavo in Pesnico, kjer na poplavnem območju živi več kot 20.000 ljudi. Za projekt, ki naj bi ga končali do konca leta 2015, bo iz kohezijskega sklada zagotovljenih 21,8 milijona evrov.

Cerknici sredstva za gradnjo komunale

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo dodelilo sredstva za drugi sklop projekta odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice, ki se nanaša na gradnjo komunalne infrastrukture v občini Cerknica. Projekt je vreden 10,8 milijona evrov, od tega bo 6,2 milijona evrov sredstev kohezijskega sklada.

Srbija bo v Gorenje vložila 15 milijonov evrov

Skupina Gorenje in vlada Srbije sta včeraj sklenili predpogodbo o nameravanem skupnem investiranju v Gorenjeve proizvodne srbske obrate v Valjevu, Stari Pazovi in Zaječarju. Po dogovoru bo Srbija do konca januarja 2015 Gorenjeve investicije podprla s 15 milijoni evrov.

Rast števila blokiranih in deblokiranih računov

Število blokiranih transakcijskih računov se je junija na mesečni ravni zmanjšalo za 9 odstotkov, na letni ravni pa za 12 odstotkov, kažejo podatki Bonitetne hiše i. Na drugi strani se je število deblokiranih transakcijskih računov junija na mesečni ravni povečalo za dva odstotka, na letni ravni pa kar za 32 odstotkov.

Pripravila Jan Bratanič in STA