Eberlinc: Gradnja Južnega toka leta 2015

Marko Jaklič: Nedolžen sem

Nekdanji prvi mož Vzajemne Marko Jaklič včeraj na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za domnevno zlorabo položaja in polmilijonsko oškodovanje družbe ter pranje denarja. Njegov zagovornik Boštjan Penko predlaga izločitev vseh listinskih dokazov tožilstva, o čemer mora sodišče sedaj odločiti. Če bo predlog pravnomočno zavrnjen, bo stekla glavna obravnava.

NLB zapira 22 poslovalnic

NLB končuje proces zapiranja 22 poslovalnic po državi. Tako bo s 1. aprilom poslovanje teh enot preneseno na druge poslovalnice. V krajih, kjer bodo zaprli poslovalnice, bankomati ostajajo.

DUTB in upniki Cimosa sklenili dogovor

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in drugi večji upniki Cimosa so se zedinili o temeljnih načelih sodelovanja v finančnem prestrukturiranju Cimosa. Načrt med drugim vsebuje pretvorbo terjatev v kapitalske deleže in sprostitev določenih zavarovanj.

Lisca ustvarila desetino več prihodkov

Skupina Lisca, ponudnik predvsem ženskega perila in kopalk svojih blagovnih znamk, ki zaposluje približno 650 ljudi, je lani ustvarila 29,2 milijona evrov prihodkov, kar predstavlja približno desetodstotno rast na letni ravni. Njen lanski dobiček je znašal 1,7 milijona evrov, dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) pa nekaj manj kot štiri milijone evrov.

Carthago odprl novo proizvodno-skladiščno halo

V Carthagu, nemškem hčerinskem podjetju iz Odrancev, kjer izdelujejo avtodome, so včeraj odprli novo proizvodno-skladiščno halo. Razprostira se na več kot 5000 kvadratnih metrov in pomeni nadaljnjo stopnjo v razvoju podjetja, ki je v Odrancih začelo proizvajati avtodome že leta 2008.

Bruselj sprejel nov davek na prihranke

EU je včeraj po večletnem zastoju le sprejela razširitev evropskih pravil o obdavčevanju obresti od prihrankov, ki predvidevajo samodejno izmenjavo bančnih podatkov. Evropski komisar za obdavčevanje Algirdas Šemeta je sprejetje novih pravil pozdravil kot velik korak naprej v skupnem boju proti davčnim utajam, ki naj bi EU stale 1000 milijard evrov na leto. Članice jo morajo v svoje zakonodaje prenesti do 1. januarja 2016.

Stavka zaposlenih na frankfurtskem letališču

Letalski promet bo ta teden znova moten, saj naj bi v četrtek stavkali zaposleni v upravljalcu frankfurtskega letališča Fraport. Uprava je sindikat Verdi že pozvala, naj pri načrtovanju akcij pomisli tudi na potnike. V četrtek naj bi stavkalo 6000 zaposlenih v Fraportu, ujetnik spora pa je tudi prevoznik Lufthansa, ki frankfurtsko letališče uporablja kot svojo domačo bazo.

Pripravila Jan Bratanič in STA