Thierry Villard odhaja v deželo tam spodaj

V organizaciji Goodyear Dunlop Srednja in jugovzhodna Evropa, katere del je tudi kranjska tovarna Goodyear Dunlop Sava Tires, so zamenjali vodstvo. Dosedanjega glavnega direktorja Thierryja Villarda so imenovali na položaj glavnega direktorja Goodyeara Avstralija in Nova Zelandija. Njegov naslednik je Jacek Pryczek, ki je do sedaj vodil Goodyear Dunlop za Poljsko in Ukrajino.

V Bruslju predstavili načrt ukrepanja

Državni sekretar na ministrstvu za finance Mitja Mavko je včeraj evrski skupini predstavil oris celovitega načrta ukrepanja po objavi izida bančnega pregleda. Šef evrske skupine Jeroen Dijsselbloem je še pred tem izrazil prepričanje, da se bo Slovenija uspešno soočila z rezultatom bančnega pregleda.

Gradis Skupina G z novim direktorjem

Gradis Skupina G, eden od lastnikov graditelja stadiona v Stožicah, ima novega izvršnega direktorja. To je postal Simon Snedic, sicer direktor odvisnega podjetja Jamida.

Tudi za Slovenijoza desetino cenejši izvoz

Na ministrski konferenci Svetovne trgovinske organizacije na Baliju so v petek sprejeli sporazum, ki bo omogočil enostavnejši čezmejni pretok blaga, zmanjšal oziroma odpravil nepotrebne administrativne ovire ter pospešil in olajšal trgovanje. Stroški izvoza iz razvitih držav, torej tudi Slovenije, naj bi se zmanjšali za deset odstotkov.

Tisoč manj novih delovnih mest

V Sloveniji je bilo v tretjem četrtletju napovedanih okoli 5200 prostih delovnih mest, kar je skoraj tisoč manj kot v enakem obdobju lani in 170 več kot v drugem letošnjem četrtletju.

Novi šef Primorskih novic

Nadzorni svet Primorskih novic je izbral novega direktorja. Potem ko je odstopil Leon Hrovatič, so namesto njega imenovali Roka Hladnika. Ta prihaja iz Splošne plovbe, ki je lastnica Primorskih novic.

Moody's: Banke pod pritiskom tudi v letu 2014

Glavni kazalci finančnega zdravja bank v Evropi bodo pod pritiskom tudi prihodnje leto, ocenjuje bonitetna hiša Moody's. Za popolno ozdravitev bank po hudi finančni in dolžniški krizi bo tako potrebnega še nekaj časa.

Novembra manj stečajev

Število začetkov stečaja nad pravno osebo je novembra doseglo 106, kar je devet odstotkov manj kot oktobra. Prisilne poravnave so bile tri, kar je pol manj kot mesec pred tem, ugotavlja Bonitetna hiša i.

Pripravila Tomaž Modic in sta