Tomazin bi odstopil iz uprave Polzele

Robert Tomazin, ki je bil konec lanskega leta imenovan za člana uprave Polzele, je nadzornemu svetu že ponudil svoj odstop. Tomazin je v upravo družbe prišel po zamenjavi predsednice nadzornega sveta Branke Neffat. Po tem so v Probanki zahtevali takojšnjo vzpostavitev prvotnega stanja in zagrozili z odškodninskimi tožbami. Neffatova je bila pred dnevi ponovno imenovana za predsednico, vodenje Polzele pa je spet prevzela Karmen Dvorjak.

Vrednost industrijske proizvodnje narašča

Če je bila vrednost industrijske proizvodnje v obdobju od novembra 2012 do novembra 2013 nižja od povprečja za leto 2010, se je nato povzpela nad to povprečje. Desezonirani podatki kažejo, da je bila vrednost proizvodnje industrijskih proizvodov in storitev v novembru za 0,1 odstotka višja od povprečja za leto 2010.

Lancia naprodaj le še v Italiji

Avtomobili znamke Lancia bodo v prihodnje v prodaji le še v Italiji, je za italijanski časnik La Repubblica dejal glavni izvršni direktor lastnika te znamke, avtomobilskega proizvajalca Fiat, Sergio Marchionne. Pojasnil je še, da bodo tudi v Italiji na voljo le še avtomobili Lancia Ypsilon.

Orešič nič več prokurist v EFT

Tomaž Orešič ni več prokurist podjetja Električni finančni tim (EFT), ki se ukvarja s trgovanjem z električno energijo, leta 2012 pa je imela za več kot 72 milijonov evrov prihodkov. Orešič, ki je bil še do decembra lani tudi član nadzornega sveta Geoplina, je z novim letom ustanovil podjetje ETT, ki se ukvarja s svetovanjem.

ZDA: rekordno malo novih delovnih mest

Iz ZDA prihajajo mešane informacije s trga dela. Medtem ko se je decembra stopnja brezposelnosti v gospodarsko najmočnejši državi na svetu znižala na 6,7 odstotka, je ameriško gospodarstvo v zadnjem lanskem mesecu neto ustvarilo le 74.000 novih delovnih mest. To je najšibkejši decembrski neto prirast delovnih mest v skoraj treh letih.

Novi direktor v Studiu Moderna Fashion Group

Stefan Dirk Konopatzki je novi direktor v podjetju Studio Moderna Fashion Group. V upravi podjetja, katerega lastnica je nizozemska skupina Studio Moderna Fashion Group, se bo pridružil še enemu Nemcu, Axlu Oliverju Steuernaglu.

Iskra ISD - Plast z novim direktorjem

Miroslav Destovnik ni več direktor podjetja Iskra ISD - Plast, na mestu vodilnega ga je zamenjal Danilo Ekar.

Flajs vodilni v Ladjedelnici Izola

Valter Flajs je novi predsednik uprave v Ladjedelnici Izola. Na mestu vodilnega je decembra zamenjal Marjana Jovanovića, ki je od Irene Stopar prevzel mesto prokurista.

Novi član uprave v SID – PKZ

Rasto Hartman ni več član uprave v družbi SID – Prva kreditna zavarovalnica (PKZ). Na tem mestu ga je nasledil Igor Pirnat, ki se je v upravi pridružil predsedniku Ladislavu Artniku in članici Barbari Kunc.

Pripravila Tomaž Modic in STA