Miro Senica »okrepil« odvetniško pisarno

Odvetnik Miro Senica je skupaj s preostalimi družbeniki izvedel 200.000 evrov visoko dokapitalizacijo Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki. Senica je na podlagi 51-odstotnega lastniškega deleža vložil dobrih sto tisočakov.

Lovše dokapitaliziral DC Finance

Diners Club Slovenija Tomaža F. Lovšeta je s 760.000 evri dokapitaliziralo podjetje DC Finance, ki imetnikom kartic Diners Club omogoča nakupe na obroke prek posameznih prodajnih mest, za katere jamči Diners. Do tega je prišlo v začetku aprila, pri čemer je do vpisa sprememb v sodni register prišlo 25. aprila.

Peko prodan Hrvatom

Državni zbor je v petek potrdil prodajo Peka hrvaškemu Osimpexu. Kupnina znaša dva milijona evrov, za prav toliko bo Osimpex takoj dokapitaliziral Peko, v naslednjih petih letih pa bo v tržiško podjetje vložil še šest milijonov evrov. Od 380 delavcev, kolikor jih Peko zaposluje v Sloveniji, bo Osimpex v najmanj petih letih ohranil 280 delovnih mest.

Papič izplačal Gajška

Po več mesecih pogajanj je družba Facig Franca Gajška svoj 28-odstotni paket delnic Alte Skupina prodala podjetju Glen menedžerjev Lesnine. »Z Alta Skupino sodelujemo že več let, zato smo se odločili za naložbo v to družbo,« nam je povedal direktor Glena in Lesnine Bojan Papič. »Ali bomo v Alta Skupini ostali dolgoročno, je težko napovedati, saj se razmere v gospodarstvu hitro spreminjajo,« je dodal.

Gorenje izdalo komercialne zapise

Gorenje je prejšnji teden izdalo za 21 milijonov evrov osemmesečnih komercialnih zapisov po 4,45-odstotni obrestni meri.

Skupina Istrabenz z izgubo

Skupina Istrabenz je imela konec decembra lani 24 milijonov evrov negativnega kapitala, medtem ko so njene finančne obveznosti znašale 306 milijonov evrov. Lani je imela 146 milijonov evrov prihodkov, zaradi visokih oslabitev pa leto končala s 43 milijoni izgube.

Peka s padcem prihodkov

Skupini Žito in Mlinotest sta se lani soočali z štiri- oziroma petodstotnim padcem prihodkov. Prva je lani ustvarila 111 milijonov evrov prihodkov, medtem ko so se prihodki ajdovske konkurentke znižali na 59 milijonov evrov. Skupina Žito je lani ustvarila 400.000 evrov čistega dobička, medtem ko je Skupina Mlinotest leto zaključila z 1,5 milijona evrov izgube, leto prej pa so imeli še za 0,4 milijona evrov dobička.

KD Group z izgubo

Skupina KD Group je lani ustvarila 12,4 milijona evrov čiste izgube, kar je celo nekoliko več, kot so je ustvarili v letu prej. Konec leta je imela ob 107 milijonih evrov kapitala za 135,4 milijona evrov finančnih obveznosti.

Pripravila Matjaž Polanič in Tomaž Modic