Nad Bazo Dante tudi Hypo Leasing

Na premoženju podjetja Baza Dante, ki je v lasti vodje projektov v Electi Boštjana Stamejčiča in je nastopalo v poslih z zemljišči na Barju, se je začel vpisovati še eden od upnikov. Po Davčni upravi RS (Durs), ki od Baze Dante terja plačilo pol milijona evrov, je vpis predznamovane hipoteke na njenih nepremičninah zahteval še Hypo Leasing. Z njo bi zavaroval 750.000 evrov visok zahtevek.

Ugovor proti prisilki Klasja pod vprašajem

Uspešnost ugovora, ki ga je proti prisilni poravnavi celjskega Klasja vložil upravitelj Kristjan Anton Kontarščak, je pod velikim vprašajem. Sodišče je namreč v zadevi določilo izvedenca, ki ga ne bo plačalo Klasje, ampak bodo morali 5000 evrov sredstev zagotoviti kar upniki. Prvotno je sodišče določilo, naj stroške izvedenca poravna Kontarščak, ki pa si jih ne bi mogel povrniti od Klasja in je zato sodišče že zavrnil.

Secop Kompresorji v likvidaciji

Podjetje Secop Kompresorji iz Črnomlja je od novega leta v postopku likvidacije. Sklep o njegovi uvedbi je nemški lastnik sprejel na skupščini tik pred koncem leta. Zanjo se je odločil zaradi prenosa pretežnega dela proizvodnje v povezano podjetje na Slovaškem in prenehanja opravljanja dejavnosti v Sloveniji.

V Liv Kolesih razlastninjenje

Podjetje Liv Kolesa, ki izdeluje transportna kolesa, samokolnice in tehnične proizvode ter je od začetku januarja v postopku prisilne poravnave, bi lahko že v kratkem dobilo nove lastnika. Boris Jelen, Matej Mihelj in Silvester Požar so na nedavni skupščini sprejeli sklep o pokrivanju izgube, po katerem bodo izgubili družbeniške deleže. Novi lastniki bi postali upniki s konverzijo terjatev v kapital.

Upniki nad Kolosej De Luxe Kranj

Podjetje Kinopodjetje Kranj, ki po dostopnih podatkih upravlja Kolosej De Luxe Kranj, se je znova znašlo v finančnih težavah. Potem ko se je konec lanskega leta rešilo izvršb na računu, so mu ga upniki pred dnevi spet blokirali. Kinopodjetje Kranj ima sicer za nekaj deset tisoč evrov davčnega dolga. Z izvršbami ima težave tudi njegov lastnik, podjetje Hypo Real Žana Colariča. Eno do njih je vložila družba Kolosej Zabavni Centri, na katero je prvi mož ljubljanskega Koloseja Sergej Racman prenesel dejavnost prodaje vstopnic v njegovih kinocentrih.

Ivan Bubnič v osebni stečaj

Nekdanji lastnik propadlega podjetja Bubnič Transport Ivan Bubnič je na lastni predlog končal v osebnem stečaju. Koliko dolgov ima, bo znano v naslednjih tednih. Spomnimo, Bubnič je bil pred leti lastnik skupine podjetij, ki so zaposlovala 465 ljudi, polovico voznikov, razpolagala pa so s skoraj 40 milijonov evrov premoženja.

Mirko Tuš ni več prokurist Tušmobila

Tušmobil, tretji največji mobilni operater pri nas, ima po novem le enega prokurista. Mirko Tuš, njegov lastnik in prvi mož trgovske verige Engrotuš, je decembra lani zapustil ta položaj. Direktor Tušmobila je Gregor Štampohar.

Pripravil Tomaž Modic