Delničarjem Krke višje dividende

Laško s kratkoročnim reprogramom posojil

Uprava Pivovarne Laško se je s ključnimi bankami upnicami dogovorila za polletni reprogram okoli 270 milijonov evrov posojil, ki so se iztekla konec minulega meseca. Kdaj bodo v Laškem dosegli tudi dogovor s preostalimi bankami, za zdaj še ni znano.

ATVP začasno odmrznila Triglav

Na ponedeljkovi skupščini Abanke Vipe, na kateri bodo delničarji odločali o 90-milijonski dokapitalizaciji, bo lahko glasovala tudi Zavarovalnica Triglav kot četrtinska lastnica banke. Ker je dokapitalizacijo zahtevala Banka Slovenije, je namreč Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) Triglavu dovolila glasovanje na skupščini.

Po štirih letih dividende

Delničarji Luke Koper bodo kot kaže prvič po letu 2009 dobili izplačane dividende. Uprava in nadzorni svet Luke Koper bosta namreč delničarjem predlagala izplačilo 0,17 evra bruto dividende za delnico.

Zemljišča Droge Kolinske znova naprodaj

Atlantic Grupa je objavila javni razpis za prodajo dveh gradbenih zemljišč Droge Kolinske v Ljubljani. Za obe zemljišči, ki se razprostirata na skoraj 51.000 kvadratnih metrih, v Atlantic Grupi pričakujejo najmanj 14,5 milijona evrov.

Podaljšan rok za večinski delež Mercatorja

Konzorcij največjih lastnikov Mercatorja je včeraj podaljšal rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup 53-odstotnega paketa delnic Mercatorja. Kot smo razkrili v Dnevniku, je za podaljšanje roka zaprosil Agrokor, ki mu še vedno ni uspelo sestaviti finančne konstrukcije za naskok na Mercator.

Prodana Preventova moldavijska družba

Stečajni upravitelj Boris Kastivnik je včeraj prodal Preventovo hčerinsko družbo Prevent Globala v Moldaviji, ICS Prevent Moldova. Družbo je za 322.400 evrov kupilo neznano moldavijsko podjetje.

Janez Šušteršič tudi iz sveta guvernerjev EIB

Vlada je na včerajšnji seji s funkcije guvernerja za Slovenijo v svetu guvernerjev Evropske investicijske banke (EIB) razrešila bivšega finančnega ministra Janeza Šušteršiča in na ta položaj imenovala sedanjega finančnega ministra Uroša Čuferja.

Grčija prodaja svoje premoženje

Grški vladni sklad za privatizacijo državnega premoženja (TAIPED) je začel prodajati veleposlaništva po svetu, med njimi tudi londonsko, za katero je iztržil skoraj 27,5 milijona evrov. Odprodaja nekaterih veleposlaništev (Nikozija, Beograd, Bruselj, London) je Grčiji skupno prinesla kar 41,1 milijona evrov.

Pripravila Matjaž Polanič in Jan Bratanič