Medtem ko prednostnim upnikom (zaposlenim in Dursu) Polzela dolguje 635.000 evrov, je ločitvenim upnikom oziroma bankam dolžna 7,2 milijona evrov. Tako nezavarovanim kot tudi ločitvenim upnikom uprava Polzele pod vodstvom Karmen Dvorjak ponuja tudi možnost pretvorbe terjatev v kapital.

Iz načrta finančnega prestrukturiranja je razvidno, da je Polzela lani ustvarila 8,9 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je le odstotek manj kot leto prej. Toda kljub temu se je izguba skoraj podvojila in znašala dobre tri milijone evrov. Brez upoštevanja slabitev bi izguba znašala 540.000 evrov. Polzela sicer že od leta 2008 posluje z izgubo. Od leta 2008 do konca leta 2012 se je njen kapital znižal s 7,9 milijona evrov na 2,2 milijona evrov, zaradi dodatnih oslabitev pa so imeli konec lanskega leta 0,8 milijona evrov več dolgov kot premoženja.

Medresorska komisija za podeljevanje državnih pomoči pod vodstvom Aljoše Tomaža je pred dnevi dala zeleno luč Polzeli za državno pomoč v višini milijona evrov. Gradivo je trenutno v medresorskem usklajevanju, vlada pa naj bi o državni pomoči odločala v prihodnjih dnevih. Če bo tudi vlada soglašala s predlogom, bo Polzela prejela pol milijona evrov posojila z ročnostjo pol leta in državno poroštvo za najem dodatnega pol milijona evrov posojila.