Novšak je potrdil tudi pisanje današnjega časnika Delo, da je okrožno sodišče v Krškem razsodilo, da je bila izredna seja nadzornikov, na kateri so ga razrešili, nezakonita.

Novšak, ki ga je nadzorni svet družbe pod vodstvom njegovega predsednika Martina Brataniča zaradi domnevnega neodgovornega ravnanja v zvezi z jedrsko varnostjo v Sloveniji ter odločitev, ki naj bi vplivale na njeno slabše poslovanje, odstavil z mesta direktorja Gen energije, je v petek zavrnil vse očitke. Sicer ostaja v družbi, glede pravnega varstva pa se bo še posvetoval, je napovedal.

Novšakova zamenjava je močno razburila tudi lokalno skupnost, katere predstavniki v večini menijo, da je bila neutemeljena ter del političnih menjav odhajajoče vlade.

V Krškem bo v četrtek potekala tudi izredna seja občinskega sveta, na kateri od odgovornih za Novšakovo zamenjavo, vladnih predstavnikov in strokovnjakov pričakujejo pojasnila o jedrski varnosti kot razlogu za njegovo razrešitev. Krčani želijo preveriti, ali res obstajajo razlogi za dvom v njihovo jedrsko varnost ali gre za neodgovorno politično manipulacijo z jedrsko varnostjo, je v torek dejal tamkajšnji župan Miran Stanko.