Nove člane nadzornega sveta mora potrditi skupščina delničarjev, dva člana pa izvoli svet delavcev, je Pivovarna Laško danes sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze.

Nadzornike, ki so predstavniki kapitala, bodo skladno s statutom družbe izvoljeni za štiriletno mandatno obdobje, njihov mandat bo začel teči 1. septembra letos.

Kadrovska komisija nadzornega sveta Pivovarne Laško bo obravnavala vse kandidature, ki bodo v pisni obliki prispele do vključno 15. aprila. Komisija bo po izteku roka za oddajo kandidatur predvidoma izvedla dve seji, in sicer bo na prvi seji pregledala prispele kandidature ter opravila ožji izbor, na drugi seji pa bo opravila morebitne pogovore ter oblikovala predloge za nadzorni svet.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje iz zakona o gospodarskih družbah in statuta pivovarne. Kot merilo pri izboru kandidatov bosta kadrovska komisija in nadzorni svet upoštevala tudi kriterije iz kodeksa upravljanja javnih delniških družb.

Predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Vladimir Malenković je danes povedal, da odločitve o vnovični kandidaturi za nadzornika pivovarne še ni sprejel.

Po navedbah zanesljivih virov pa je upravi Pivovarne Laško vendarle uspelo "spraviti pod streho reprogram" v višini 270 milijonov evrov za obdobje šestih mesecih, podpisan pa bo v naslednjih dneh.