Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) s 55-odstotnim in Pošta Slovenije s 45-odstotnim deležem PBS sta na skupščini med drugim potrdili poročilo o notranjem revidiranju banke za preteklo poslovno leto. Ob tem sta se seznanili letnim poročilom PBS in poročilom nadzornega sveta.

Na predlog NKBM je skupščina o razrešnicah za delovanje v letu 2012 glasovala ločeno in jih podelila Senici, ki ga je nadzorni svet na mesto predsednika uprave imenoval novembra lani, in nadzornemu svetu pod vodstvom prvega moža Pošte Slovenije Borisa Novaka.

Pišek, ki je odstopil septembra lani, ter njegov in sedanji član uprave Lenče sta ostala brez razrešnice. Razrešnico za nadzornike je sicer podprla le Pošta Slovenije, medtem ko se je največji lastnik glasovanja vzdržal.

Skupščina je ob tem v torek za revizorja PBS v letu 2013 imenovala družbo Deloitte Revizija, ki jo je dan prej za revizorja imenovala tudi skupščina NKBM, kar je bil tudi pogoj za takšen sklep.

Poštna banka Slovenije je kljub zaostrenim razmeram v gospodarstvu in negativnim vplivom na poslovanje bank leto 2012 končala s 322.000 evrov čistega dobička. Dobiček iz poslovanja pred slabitvami in rezervacijami je dosegel 13,1 milijona evrov, medtem ko so slabitve in rezervacije znašale 12,7 milijona evrov.