Kot so danes sporočili iz družbe, so nadzorniki za novega predsednika uprave imenovali Antona Černika, do sedaj zaposlenega kot direktorja hčerinske družbe SIJ - Obdelava jekla. Za drugega člana uprave je nadzorni svet imenoval Igorja Malevanova, do sedaj izvršnega direktorja za finance, ekonomiko in IT. Igor Malevanov je že pred nadzornim svetom podal odstopno izjavo z mesta člana nadzornega sveta skupine.

Predsednik nadzornega sveta Andrej Zubicki je sprejel odstop uprave in se v imenu nadzornega sveta zahvalil za dolgoletno in uspešno sodelovanje Tiborju Šimonki in Vjačeslavu Korčaginu ter izrazil prepričanje, da bo tudi novo izvoljena uprava še naprej uspešno vodila skupino SIJ - Slovenska industrija jekla.

Šimonka je v skupino Sij prišel leta 1999 kot finančni direktor. Predsednik uprave skupine Sij je postal leta 2002, ponovno ga je na to mesto nadzorni svet imenoval februarja 2011, tako da je nov petletni mandat nastopil 1. septembra 2011.

Vjačeslav Korčagin pa je bil njegov namestnik in član uprave od leta 2007.

Največji lastnik Sija je družba Dilon s sedežem v Ljubljani, ki ima 55,35-odstotni delež. Ruska družba Koks, ki je tako kot Dilon v večinski lasti družine Zubitski, ima 16,86-odstotni delež, Republika Slovenija ima v lasti 25 odstotkov plus eno delnico, Družba pooblaščenka Ravne ima 1,15-odstotni delež, preostanek pa je v lasti drugih delničarjev. Država je večinski delež v Sij prodala Rusom v letu 2007.

Anton Černik je diplomiral na pravni fakulteti v Moskvi in na ekonomski fakulteti v Tuli. Kasneje je končal tudi MBA na IEDC - Poslovni šoli Bled. Poklicno pot je začel v Sberbank RF v ruski regiji Tula. Od leta 1998 je vodil finančni oddelek v državnem podjetju za izgradnjo cest TulAvtodor. V letu 2004 se je pridružil ruski skupini Koks, najprej kot vodja oddelka za upravljanje nepremičnin podjetja Tulachermet, leta 2006 pa je postal namestnik generalnega direktorja KMA Ruda.

Leta 2008, potem ko je skupina Koks kupila večinski delež skupine Sij, je prišel v Slovenijo in opravljal različna vodstvena dela; prokurist Metala Ravne in Acronija, namestnik izvršne direktorice za komercialne zadeve, direktor projektnega vodenja v skupini in nazadnje direktor hčerinske družbe SIJ - Obdelava jekla.

Igor Malevanov je leta 1997 diplomiral na beloruski ekonomski univerzi. Med podiplomskim študijem v letih 1997 do 2000 je delal v različnih ruskih družbah in se specializiral za zavarovalniške in finančne zadeve. Leta 2001 se je pridružil ruski skupini Koks kot finančni direktor Koksovih hčerinskih družb. Nato je leta 2004 postal vodja financ v leta 2002 ustanovljenem holdingu IMH, ki upravlja podjetji Koks, Tulachermet in številne druge jeklarne, koksarne in rudnike v Rusiji. Od leta 2007 je bil v skupini SIJ izvršni direktor za finance, ekonomiko in IT.