Kot je razvidno iz sklicev dražb, objavljenih ta teden na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, morajo dražitelji varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene vplačati najkasneje dan pred dražbama, ponujeni znesek pa bodo na dražbi lahko zviševali v korakih po 10.000 evrov.

Gradbena parcela z nedokončanimi izboljšavami (objekti VN1, VN2, B2 in podzemna garaža) je bila na prvi dražbi naprodaj po 4,21 milijona evrov, na drugi dražbi pa za 3,5 milijona evrov. Na tokratni, tretji dražbi bo izklicna cena 2,8 milijona evrov.

Proizvodni obrat v Mengšu je stečajni upravitelja Leon Benigar Tošič na prvi dražbi prodajal po izklicni ceni 8,4 milijona evrov, na drugi dražbi pa po štiri milijone evrov. Nato je poskusil z zbiranjem nezavezujočih ponudb, avgusta pa bo znova dražba, tokrat za dva milijona evrov.

V začetku avgusta se sicer izteče rok za predložitev nezavezujočih ponudb za apartmaje v Fiesi, 6. avgusta pa bo na dražbah naprodaj šest nedokončanih poslovnih prostorov skupaj z garažami na Dunajski cesti 190 v Ljubljani za skupno 242.000 evrov ter tudi zemljišče v Travni Gori v občini Sodražica in umetniška dela.