Zaposleni brez uradnih informacij o postopku prodaje in načrtih potencialnega kupca

»Čeprav je od prve informacije o prodaji Večera podjetju Medici minilo že tri tedne, zaposleni na Večeru še vedno nimamo nobene uradne informacije niti o postopku prodaje niti o načrtih novega potencialnega lastnika. Netransparentnost postopka zaposlene navdaja z nezaupanjem, saj verjamemo, da ni razlogov za skrivanje informacij o prodaji Večera,« so danes v skupni izjavi zapisali v aktivu DNS in zastopstvu uredništva.

Družba Delo, ki je hčerinska družba Pivovarne Laško, je namreč februarja prodala 79,24-odstotni delež Večera. Gre za nakup pod odložnimi pogoji, kar pomeni, da mora Medici izpolniti še nekaj obveznosti iz pogodbe, da bo ta dejansko začela veljati.

V dobrih treh tednih, kolikor je preteklo od podpisa opcijske pogodbe, nihče od deležnikov ni naredil nič, kar bi lahko zmanjševalo tveganja.

Ni še plačane kupnine

Potencialni kupec tako še ni plačal kupnine niti pojasnil njenega finančnega izvora, prav tako pa na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport še niso prejeli vloge za soglasje, pa so že prejšnji teden opozorili Sindikat in Društvo novinarjev Slovenije skupaj s hišnima sindikatoma časnikov Večer in Delo.

Sklenitev pogodbe sicer pomeni izvršitev odločbe tedaj še urada za varstvo konkurence iz septembra 2009, ki je družbi Delo naložila, da proda vsaj 75-odstotni delež v družbi Večer zaradi ugotovljene presežne tržne koncentracije.