V nadzornemu svetu Abanke so poleg Andoljška in Gedriha še Andrej Slapar, Franci Strajnar, Kristina Ana Dolenc, Vladimir Mišo Čeplak, Aleš Aberšek, Aljoša Uršič in Snežana Šušteršič.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s poročilom o poslovanju banke v prvih petih mesecih.

Nadzorni svet se je seznanil tudi z aktivnostmi v projektu "kapitalskega povezovanja bank". Gre najverjetneje za projekt združevanja Abanke in Gorenjske banke. Abanka sicer čaka na izvedbo dokapitalizacije v predvideni višini do 90 milijonov evrov. To bo že tretji poskus kapitalske krepitve v dobrem letu dni.

Nadzorni svet se je ob tem seznanil še s preliminarno oceno učinkov ob morebitnem prenosu slabih terjatev na družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) oziroma t.i. slabo banko. Najprej se bodo na družbo prenesle slabe terjatve in spremljajoče premoženje iz NLB, v roku približno dveh tednov naj bi po navedbah iz DUTB sledila NKBM, čez približno šest tednov pa Abanka.

Obseg sredstev za prenos iz NKBM in Abanke za zdaj ni znan, iz NLB pa naj bi bila po sedanjih ocenah prenesena sredstva v bruto vrednosti 1,9 milijarde evrov oziroma v neto vrednosti okoli milijarde evrov.