Prejemniki certifikatov so Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, ELRAD INTERNATIONAL d.o.o., HIT d.d. Nova Gorica, Javni holding Ljubljana d.o.o., Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o., MAKOM TRGOVINA, d.o.o., Spekter d.o.o., Splošna bolnišnica Izola, Splošna bolnišnica Novo mesto, Stelkom d.o.o. in Združenje delodajalcev Slovenije.

Polne certifikate so prejeli ABANKA VIPA d.d., IOLAR informatika v besedi, d.o.o. in CIMOS TAM Ai, d.o.o..

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak je ob dogodku poudarila, da »lahko neravnovesje med lastnimi cilji in zahtevami okolja močno vpliva na zdravje in učinkovitost posameznika  in v času, ko se zdi, da sta vrednoti medsebojne solidarnosti in občutka za skupnost vse redkejši, je vrednost podjetij, ki si prizadevajo za zadovoljstvo svojih zaposlenih, toliko večja.« Ministrica je ob tej priložnosti tudi dodala, da zaključujejo s pripravo sprememb Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih in da pri spremembah izhajajo iz sedanjega položaja žensk in moških na trgu dela ter dajejo velik poudarek usklajevanju poklicnega in družinskega življenja.

Petra Hartman, strokovna sodelavka na projektu certifikata Družini prijazno podjetje, je ob slavnostni podelitvi pojasnila: »Kljub trenutnim gospodarskim razmeram se v postopek pridobivanja certifikata vsako leto vključujejo vedno nova podjetja in organizacije, ki dokazujejo, da poslovanje načrtujejo dolgoročno in strateško, pri čemer je načrtno vlaganje v zaposlene ključnega pomena. Vlaganje v zaposlene se jim namreč povrne v obliki zadovoljnih, zanesljivih zaposlenih, ki radi opravljajo svoje delo in so ponosni na podjetje, v katerem delajo. Ta podjetja so svetli zgledi, kakršne slovensko gospodarstvo potrebuje, če želi krizo premagati.«