Neuradno smo uspeli izvedeti, da naj bi bil turški del Cipra za NLB zanimiv, ker namerava na tem področju svoje podružnice zgraditi več tujih bank. Med njimi naj bi bile tudi ameriška JPMorgan in angleška Royal Bank of Scotland. Drugi trgi, za katere naj bi se NLB še neuradno zanimala so Malta, Andora in Portugalska. Tržna raziskava, po kateri bodo dokončno določili za banko zanimive trge, naj bi se končala letos poleti, je še sporočil neimenovan vir v banki.

Global Finance: NLB še vedno najboljša banka v Sloveniji

Mednarodna finančna revija Global Finance je za najboljšo banko v Sloveniji v letu 2013 izbrala Novo Ljubljansko banko (NLB). S tem se je največja slovenska banka že šestnajstič zapored uvrstila med najboljše banke na razvijajočih se trgih srednje in vzhodne Evrope, so sporočili iz NLB.

Revija Global Finance vsako leto na podlagi analiz in ocen mednarodnih strokovnjakov s področja financ, vodilnih v podjetjih in bančnih svetovalcev prepozna najboljše banke v posameznih državah in regijah. Tokratno ocenjevanje so izvedli že 20. leto zapored.

Revija je, kot je objavljeno na njeni spletni strani, v regiji srednja in vzhodna Evropa izbirala najboljše banke v 21 državah. Kot najboljša v regiji je priznanje prejela banka Raiffeisen International, katere podružnice so bile za najboljše banke izbrane v Albaniji, BiH, na Kosovu, v Romuniji in Srbiji.