Kot je povedal Mihael Perman, so Rakovca odpoklicali "iz poslovno-ekonomskih razlogov". Več podrobnosti o razlogih ni želel razkriti, ker, kot je dejal, želijo najprej s tem sklepom nadzornega sveta seznaniti Rakovca, nato pa bo pripravljen tudi za pojasnila v javnosti.

Dodal je le še, da bo mandat Slaparja trajal do imenovanja novega predsednika uprave zavarovalnice oz. do izteka njegovega mandata člana uprave.

Položaj predsednika uprave Zavarovalnice Triglav je Rakovec s petletnim mandatom prevzel 15. oktobra 2009. Člani uprave največje slovenske zavarovalnice so še Andrej Slapar, Stanislav Vrtunski in Benjamir Jošar ter delavska direktorica Marica Makoter.

Rakovec je sicer zaradi suma zlorabe notranjih informacij pod drobnogledom Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP). Aprila je namreč še pred uradno objavo na spletnih straneh Ljubljanske borze v pogovoru za hrvaški časnik Jutarnji list razkril višino dividend za leto 2012. ATVP meni, da je z razkritjem predlagane višine dividende razkril notranjo informacijo in tako kršil zakon o trgu finančnih instrumentov.

Tožilstvo pa je, kot poročajo spletne Finance, zavrglo anonimno ovadbo zoper Rakovca. Dejanja, očitana Rakovcu, niso kazniva dejanja, za katera se storilec preganja po službeni dolžnosti, je sklenilo tožilstvo. Rakovcu so sicer v anonimni ovadbi med drugim očitali odpis terjatev in finančnih naložb družbi Toko, sporno plačevanje storitev Mizarstvu Vidmar in odobritev nepovratnih sredstev Hokejski zvezi Slovenije.

Seja nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav se je sicer začela že v torek, nato pa je bila v večernih urah prekinjena in se je nadaljevala danes. Ob razrešitvi predsednika uprave so nadzorniki obravnavali še nerevidirano medletno poročilo o poslovanju Zavarovalnice Triglav in Skupine Triglav za prvo četrtletje, med drugim pa potrdili tudi dokapitalizacijo družbe Triglav Osiguranje Beograd v višini 4,7 milijona evrov, kar bo zagotovila Triglavova odvisna družba Triglav INT.