V bonitetni agenciji so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili, da so bili lanski poslovni rezultati največje nemške banke na splošno šibki. Četudi se je kapitalska ustreznost banke v drugi polovici lanskega leta izboljšala, še vedno ni zadostna, so dodali.

Kot so ocenili, bodo gospodarska, regulatorna in pravna tveganja na poslovanje banke negativno vplivala tudi v prihodnje.

Deutsche Bank je pred dnevi sporočila, da je lani vknjižila 291 milijonov evrov čistega dobička, kar je 400 milijonov evrov manj, kot je kazala prva ocena, objavljena konec januarja. Do revizije lanskih poslovnih rezultatov banke je prišlo zaradi njenih dodatnih rezervacij za stroške z naslova pravnih sporov.

Deutsche Bank se je zaradi obtožb, da so bili njeni zaposleni vključeni v manipuliranje z obrestnima merama libor in euribor, znašla v postopku preiskave.

Poleg tega je med mnogimi vodilnimi menedžerji, osumljenimi, da so se pri trgovanju s kuponi za onesnaževanje z emisijami ogljikovega dioksida izogibali plačevanju prometnega davka, tudi eden od izvršnih direktorjev Deutsche Bank Jürgen Fitschen.