HSBC, ki deluje po vsem svetu in je še posebej močna v Aziji, je prva na lestvici z bilančno vsoto 2041 milijard evrov. Deutsche Bank je razpolagala z bilančno vsoto 2022 milijard evrov, na tretjem mestu pa se je znašla francoska bančna skupina Credit Agricole z bilančno vsoto 2008 milijard evrov.

Z drugega mesta na četrto je lani glede na 2011 zdrsnila francoska BNP Paribas z bilančno vsoto 1907 milijard evrov, do osmega mesta na lestvici pa v primerjavi s predhodnim letom ni prišlo do sprememb.

Na petem mestu vztraja britanska Barclays

Na petem mestu tako vztraja britanska banka Barclays (1833 milijard evrov), na šestem mestu je prav tako britanska RBS (1616 milijard evrov), na sedmem ji sledi španska Santander (1280 milijard evrov), na osmem pa francoska Societe Generale (skoraj 1251 milijard evrov), ki je s SKB banko prisotna tudi v Sloveniji.

Z 10. na deveto mesto je napredovala britanska bančna skupina Lloyds (1149 milijard evrov).

Lestvica 50 največjih bank v Evropi upošteva združitve in prevzeme, izpeljane do maja v tekočem letu. Prav na račun prevzemov in tudi solidnega domačega finančnega okolja je lani največji skok na lestvici zabeležila ruska Sberbank (375 milijard evrov).