Nadzorni svet je ob tem danes potrdil poslovno poročilo za leto 2012 in se seznanil s poslovanjem v letošnjem letu. Kot so ugotovili nadzorniki, to zaostaja za gospodarskimi cilji, zato je družba sprejela nabor ukrepov na komercialnem in tehničnem področju s ciljem optimirati poslovne stroške in maksimirati poslovne priložnosti na področju prodaje.

Delničarji Palome so sicer na skupščini pred tednom dni izglasovali zmanjšanje osnovnega kapitala družbe s sedanjih 14 milijonov evrov na skoraj 6,5 milijona evrov. V podjetju so se za ta korak odločili, da bi pokrili skoraj 7,8 milijona evrov minusa iz lanskega in poslovanja v preteklih letih.

Sladkogorska družba je lani ustvarila 84,2 milijona evrov prihodkov in ob tem dosegla 3,8 milijona evrov denarnega toka. Predvsem zaradi nižje prodaje v zadnjem trimesečju je Paloma ustvarila izgubo iz rednega poslovanja v višini 453.000 evrov.

Za letos so načrtovali prihodke v višini 90 milijonov evrov in 6,5 milijona evrov čistega denarnega toka, kar so nameravali doseči s proizvodnjo dobrih 68.000 ton izdelkov. V prvih dveh mesecih je Paloma ustvarila za okoli 12,7 milijona evrov prihodkov od prodaje in 500.000 evrov čistega denarnega toka.