Kljub tej "obstrukciji" so se preostali člani nadzornega sveta strinjali, da je Gašpar Mišič s svojim ravnanjem, ko je vozil v vinjenem stanju, škodil ugledu družbe, je v izjavi za medije poudarila prva nadzornica Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc.

So pa Gašparju Mišiču zaradi kršitve določil nadzorniki odpovedali pogodbo o uporabi službenega vozila.

Ob tem je predsednica nadzornega sveta pozvala vse lastnike koprske družbe, ki s tožbo onemogočajo vpis statuta družbe v sodni register, da ukrenejo vse, da omogočijo učinkovito imenovanje in razreševanje uprave.

Gašpar Mišič, ki mu je prva nadzornica sicer priznala zasluge za premik pri projektu poglabljanja pristaniškega bazena, pa je znova poudaril, da torkov incident obžaluje, da pa njegov odstop ne bi bil najboljši za Luko. Zato se je odločil, da bo vztrajal na položaju.

Člani nadzornega sveta so sicer za novega člana uprave, zadolženega za operativo in infrastrukturo, danes imenovali Andraža Novaka, ki je bil že do zdaj zaposlen v Luki.

Nadzorni svet pa danes ni sprejel poslovnega načrta za leto 2014, saj je ugotovil, da ta ni pripravljen v skladu s smernicami nadzornikov, upravi pa je naložil, da poslovni načrt dopolni, je še povedala Žnidaršič Kranjčeva.