V januarju in februarju 2014 je Nova KBM ob čistem dobičku iz rednega poslovanja povečala tudi stanje vlog. Samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta so v banki obravnavali več kot 1300 kreditnih poslov za gospodarstvo ter ob številnih reprogramih odobrili več kot 150 novih poslov. Večina teh poslov je sklenjenih z malimi in srednje velikimi podjetji, ki so tudi središče nove bančne strategije poslovanja z gospodarskimi družbami.

Novoimenovani član uprave Nove KBM Robert Senica ima več kot 13 let delovnih izkušenj s področja bančništva, komerciale in financ. O novem predsedniku uprave Poštne Banke Slovenije bo v kratkem odločal njen nadzorni svet. V kratkem pa bo Nova KBM, ki je od decembra lani 99,1 – odstotna lastnica PBS, skladno z zavezami iz načrta prestrukturiranja pričela s postopno integracijo banke v Novo KBM.

»Glavna cilja prestrukturiranja sta uspešnost poslovanja banke in ponovna vzpostavitev dobičkonosnosti, k čemur bo s svojimi izkušnjami lahko prispeval tudi novoimenovani tretji član uprave Robert Senica,« je po seji povedal dr. Peter Kukovica, predsednik nadzornega sveta.

»Pozitivni rezultati v prvih dveh mesecih letošnjega leta nakazujejo, da sledimo ciljnemu dobičku banke v letu 2014. Menimo pa tudi, da dokazujejo ustreznost naših dosedanjih ukrepov in poslovnih odločitev, s katerimi bomo nadaljevali tudi v prihodnje,« je dodal predsednik uprave Nove KBM, Aleš Hauc.