Že v prihajajočem tednu in 27. februarja bo Zorec na dražbi prodajal nekaj mehanizacije, največji val pa sledi 13. marca, ko bo med drugim interesentom znova na voljo cestna baza Hoče, v sklop katere spadata tudi betonarna in asfaltna baza. Potem ko mu decembra ni uspelo najti kupca za izklicno ceni 4,75 milijona evrov, bo zdaj poskušal s prodajo po 4,45 milijona evrov.

Med ostalimi ponujenimi nepremičninami si največ obeta od skoraj 27.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča na Puhovi ulici v Mariboru, za katerega je postavljena izklicna cena 1,25 milijona evrov, 5500 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Spodnjih Hočah pa je ocenjeno na 550.000 evrov.

Na dražbo gredo še zemljišča v Radljah ob Dravi, Račah, Novi vasi pri Ptuju, Selovcu pri Slovenj Gradcu ter gozd v Dobravi pri Šmartnem, ob tem pa bodo novega lastnika iskala še stanovanjska hiša na Cankarjevi ulici v Mariboru in stanovanje na Goriški ulici v Mariboru.

Zorec pa je nedavno znova objavil tudi razpis za nezavezujoče zbiranje ponudb za najvišje ovrednoten kompleks upravne zgradbe in ostalih prostorov ter zemljišča nekdanjega gradbinca Ob Dravi na Pobrežju. Gre za 48.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče z nekaj manj kot 13.000 kvadratnimi metri zgradb ter 7700 kvadratnih metrov veliko asfaltirano parkirišče, kar je bilo ovrednoteno na več kot 10,5 milijona evrov. Morebitni interesenti morajo ponudbe oddati najpozneje do 6. aprila.

Sicer pa so bili decembra lani poplačani skoraj vsi prednostni upniki, med njimi zlasti nekdanji zaposleni, za kar je bilo iz unovčene stečajne mase namenjenih skoraj tri milijone evrov. Še milijon in pol bo v naslednji fazi prejel Jamstveni in preživninski sklad, ki je delavcem vsaj del njihovih terjatev poplačal kmalu po stečaju CPM.

Med večjimi prilivi na račun stečajne uprave so zagotovo bile prodaje treh cestnih baz. Bazo v Slovenski Bistrici je po izklicni ceni skoraj 590.000 evrov kupilo Cestno podjetje Ptuj, ki je bilo vse od propada CPM tudi njen najemnik, lastnik baz v Lenartu in Otiškem vrhu pa je postalo Cestno podjetje Murska Sobota. Prvo, ki jo je imelo dotlej v najemu, je kupilo po izklicni ceni 595.000 evrov, medtem ko je stečajni upravitelj za drugo dosegel celo za polovico višjo ceno od izklicne v višini 370.000 evrov.