Dolžnik mora v 15 dneh po vročitvi tega sklepa založiti predujem za stroške postopka prisilne poravnave v višini 32.531 evrov. Če tega ne bo storil, bo sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave in izdalo sklep o začetku stečajnega postopka.

Uprava družbe pod vodstvom Klementine Ihanec je predlog za začetek prisilne poravnave vložila junija, a ga je morala dopolniti, saj ni predložila potrebne dokumentacije. V teh dneh je predložila osnovni načrt finančnega prestrukturiranja, poročilo o finančnem položaju in poslovanju, revizorjevo poročilo ter poročilo pooblaščenega ocenjevalca.

Nekoč pomembno mariborsko vinarsko podjetje z vinsko kletjo pod mestnim središčem ima že nekaj časa hude likvidnostne težave. V podjetju, ki ima skoraj leto dni blokirane račune, so v začetku aprila v stečaj že pahnili hčerinsko družbo Vinag Sadjarstvo, v začetku maja pa tudi podjetje Vinag Vinogradništvo.

Vinag se je v težavah znašel zaradi padca prodaje in slabih letin, pa tudi velike naložbe v novo klet v Košakih. Pred leti je podjetje pristalo v rokah Lea Ivanjka, zasebnega partnerja Ihančeve, ki je imel z družbo velike načrte. Nekatere njegove poslovne poteze bodo očitno za družbo usodne, zlasti posli v zvezi s poskusom prevzema Večera.