Odgovorni za propad podjetja Ekspresna dostava, ki so ga več let praznili pred očmi davčnih in drugih inšpektorjev, bi lahko za izčrpavanje družbe in oškodovanje upnikov zdaj le kazensko in odškodninsko odgovarjali. Čeprav nekdanji direktor podjetja Dušan Milenković stečajni upraviteljici Ekspresne dostave Luciji Klampfer ne želi izročiti dokumentov, je iz mnenja odvetniške pisarne Vesel&Devjak mogoče sklepati, da so s spornim poslovanjem oškodovali tako podjetje kot njegove upnike. Vendar so ključni akterji zgodbe medtem sodelujoča podjetja večinoma že zapustili.

Aprila 2010 smo v Dnevniku poročali o tem, da so dejavnost s takrat še delujočega podjetja za poštne storitve Ekspresna dostava začeli prenašati na novoustanovljeno podjetje Doortodoor, na »starem« podjetju pa puščali dolgove. Storitve so še vedno opravljali zaposleni v podjetju Ekspresna dostava, medtem ko so se vsa plačila stekala na račune podjetja Doortodoor. Da je poslovanje med podjetjema Ekspresna dostava in Dooortodoor oškodovalo podjetje Ekspresna dostava in njegove upnike, tri leta in pol kasneje ugotavlja tudi odvetniška pisarna Vesel&Devjak. Kot so zapisali v pravnem mnenju za stečajno upraviteljico Klampferjevo, je Doortodoor očitno zaračunaval opravljanje poštnih storitev končnim uporabnikom, storitve pa je kot podizvajalec za Doortodoor opravljalo podjetje Ekspresna dostava. A hkrati je podjetje Doortodoor Ekspresni dostavi zaračunavalo prevozne storitve, gorivo, najem vozil in drugo. Slednji stroški so bili za Ekspresno dostavo znatno višji od zaslužka.

Izčrpavanje podjetja pa očitno ni potekalo zgolj v letu 2010, preden je Ekspresna dostava oktobra istega leta končala v prisilni poravnavi. Prisilna poravnava Ekspresne dostave je bila maja 2011 potrjena, poslovanje z Doortodoor pa se je nadaljevalo. Odvetniki zdaj ugotavljajo, da Ekspresna dostava v prisilni poravnavi ni izpolnjevala svojih obveznosti, vse pa kaže, da je prišlo tudi do neenakopravnega obravnavanja upnikov. Preden je Ekspresna dostava decembra lani končala v stečaju, je podjetju Doortodoor namreč plačala tudi večji del 1,65 milijona evrov visokega računa. Ob začetku stečaja je bila podjetju Doortodoor tako dolžna »le« še slabih 300.000 evrov, medtem ko večine svojih preostalih obveznosti Ekspresna dostava ni poplačala. Premoženja za poplačilo več kot tri milijone evrov priznanih terjatev upnikov ni. Stečajna upraviteljica je upnike zdaj pozvala, naj založijo sredstva za tožbe zoper direktorja družbe, v odvetniški pisarni Vesel&Devjak pa ji predlagajo tudi, naj poleg vložitve odškodninske tožbe proti Milenkoviću razmisli še o vložitvi kazenskih ovadb, ki bi poleg direktorja zajele še »morebitne sostorilce, napeljevalce in pomagače«.

Ekspresna dostava je bila v začetku leta 2010, ko se je začelo izčrpavanje družbe, v lasti družbe Agencija talentov plus Bojana Umerja, podjetje Doortodoor pa je bilo v lasti družbe Prologistic Boruta Krefta. V drugi polovici leta 2011 sta imeli obe podjetji že istega lastnika, to je Agencijo Medias, ki jo vodi Umer. Danes je lastništvo Doortodoor preneseno na Ciper. Medtem ko je Ekspresna dostava končala v stečaju, je ista usoda doletela tudi nekdanjega lastnika Doortodoor, podjetje Prologistic. Še prej je končalo v lasti srbskega državljana Milana Zečevića in se preimenovalo v podjetje Milanče.