Dell je danes dejal, da je delničarjem ponudil 13,65 dolarja za delnico tretjega največjega proizvajalca računalnikov na svetu, kar je 25 odstotkov več, kot so bile delnice vredne 11. januarja, preden so v javnosti začele krožiti informacije o morebitnem menedžerskem prevzemu in umiku z borze, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dellove delnice so po objavi omenjenega načrta zdrsnile za 2,64 odstotka.

Načrtovani menedžerskim prevzem, s katerim bi Dell umaknil delnice družbe z borze, bi po mnenju analitikov nekoliko sprostil pritisk na družbo, ki se sooča s finančnimi težavami.

Družba, ki jo je Michael Dell ustanovil v svoji študentski sobi, je v sicer preteklosti s tržno kapitalizacijo v višini 100 milijard dolarjev zasedala prvo mesto med proizvajalci računalnikov.

Vrednost Dellovih delnic se je od januarja 2007, ko je Michael Dell ponovno prevzel mesto izvršnega direktorja, skoraj prepolovila zaradi skrbi vlagateljev, da vodstvo družbe ne bo sposobno povečati konkurenčnosti.

Po četrt stoletja družba tako ponovno prehaja v zasebne roke, Michael Dell pa bo še okrepil svojo vlogo v Dellu, ki sicer išče načine za racionalizacijo poslovanja in zmanjšanja števila zaposlenih.