Spremembe statuta, ki jih je predlagala Slovenska odškodninska družba (Sod), so potrjene. Pri tem je ključno, da Gašpar Gašpar Mišič po novem potrebuje soglasje nadzornega sveta za vse nepremičninske posle. Prav tako bodo po novem člane uprave lahko odpoklicali ali imenovali že, če bi se s tem strinjalo od 5 do 9 članov nadzornega sveta. Mestna občina Koper je že napovedala izpodbijanje sprememb statuta.

Sod je z nekoliko spremenjenim predlogom statuta ugodil zahtevam Društva Malih delničarjev Slovenije, ki je s tožbo blokiralo vpis oktobra sprejetih sprememb statuta.

Če bi bile predlagane spremembe statuta v veljavi že na januarski seji, bi nadzorni svet Gašparja Mišiča verjetno razrešil. Tovrstno glasovanje na omenjeni seji pa ni bilo mogoče, saj je bilo prisotnih le pet nadzornikov, predstavnikov kapitala.

Predlagane spremembe statuta predvidevajo tudi, da predsednika in člane uprave imenuje in razrešuje nadzorni svet, delavskega direktorja kot člana uprave pa imenuje in razrešuje nadzorni svet na predlog sveta delavcev.

Predlagani novi statut določa še, da morajo predsednik in člani uprave, z izjemo delavskega direktorja, imeti najmanj univerzitetno izobrazbo in vsaj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih v velikih družbah. Omenjeni pogoji sicer ne morejo veljati za sedanjega predsednika uprave Gašparja Mišiča, ker je bil ta imenovan po starih pogojih.

V nadaljevanju skupščine je Gašpar Mišič predstavil stanje na področju odškodninskih postopkov zoper člane uprave pod vodstvom Roberta Časarja in nekatere člane takratnega nadzornega sveta. Uprava namerava tu izvesti skrben pregled že sproženih odškodninskih postopkov ter presoditi o smiselnosti nadaljevanja že začetih tožb. Predsednik uprave je delničarjem predstavil tudi ključne investicijske projekte družbe.