Kot so po končani skupščini sporočili iz Merkurja, je podjetje lani nadaljevalo z vsemi aktivnostmi finančnega in poslovnega prestrukturiranja, ki že kažejo rezultate. Kljub negativnim trendom na trgu so se prihodki od prodaje v primerjavi z letom 2011 zvišali za sedem odstotkov. Dodana vrednost na zaposlenega se je povečala za 50 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa je dosegel raven strateškega načrta in je znašal 1,3 milijona evrov.

Z aktivnostmi prestrukturiranja Merkur nadaljuje tudi v tem letu, ki bo zaradi zaostrenih makroekonomskih razmer in padca potrošnje predvidoma nekoliko slabše od lanskega. »Z aktivnostmi povečanja prodaje in prilagajanjem ponudbe bomo v čim večji meri poskušali ublažiti padec kupne moči na slovenskem trgu, nadaljujemo pa tudi z zniževanjem stroškov,« so poudarili v Merkurju.

V podjetju, kjer imajo težave z likvidnostjo, računajo tudi, da bodo v tem tednu še preostale banke upnice podpisale dogovor za odlog plačila bančnih obveznosti do konca tega leta. Dogovor o zagotavljanju likvidnosti, ki ga je uprava Merkurja že v začetku julija sklenila z bankami upnicami, je namreč zaenkrat podpisala nekaj več kot polovica od 14 bank.