Kadrovska komisija nadzornega sveta Mercatorja, ki je zadolžena za izvedbo postopka, tako vabi vse zainteresirane kandidate, da oddajo svoje vloge z življenjepisom. Kandidati morajo izpolnjevati pogoje oz. priporočila zakona o gospodarskih družbah, statuta Mercatorja, poslovnika o delu nadzornega sveta in kodeksa upravljanja javnih delniških družb.

Vloge z življenjepisom in ostalimi prilogami morajo zainteresirani posredovati do vključno 14. marca. Kadrovska komisija bo prispele vloge pregledala, opravila ožji izbor, po potrebi opravila morebitne razgovore s kandidati ter oblikovala predlog za nadzorni svet in nato še za skupščino delničarjev.

Redna letna skupščina, ki bo odločala o novem članu nadzornikov, je po letošnjem finančnem koledarju predvidena za 21. junij, je Mercator danes sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Z imenovanjem člana nadzornega sveta Mercatorja se bo zapolnilo mesto v nadzornem svetu, ki se je izpraznilo po odstopu Mirjam Hočevar s tega položaja. Hočevarjeva, sicer članica uprave Pivovarne Laško, je kot nadzornica odstopila le nekaj dni po imenovanju na skupščini marca lani.

Nadzornike Mercatorja sicer vodi Matej Lahovnik. Poleg njega kapital v nadzornem svetu zastopajo še Marjeta Zevnik, Boris Galić, Rok Rozman in Zdenko Podlesnik.