Obdobje Jakličevega vodenja Lekarne Ljubljana - na mesto direktorja lekarne je bil imenovan januarja 2008 - so zaznamovale številne odmevne zgodbe. Očitali so mu preveč tržno obnašanje na področju lekarništva, predvsem s kartico in jabolki zvestobe.

Poleg tega je javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke januarja 2010 ugotovila, da lekarna prodaja sedem izdelkov, ki so bili predstavljeni kot galenski izdelek, morali pa bi biti registrirani kot zdravilo. Lekarna je umaknila omenjene izdelke, hkrati pa so kazensko ovadili takratno direktorico agencije Martino Cvelbar.

V času Jakliča več nadzorov nad Lekarno Ljubljana

V času Jakličevega vodenja je bilo nad Lekarno Ljubljana sproženih več nadzorov. Upravni nadzor ministrstva za zdravje je pokazal neskladnost bilančnih podatkov v letih 2007-2010. Prikrojitev bilanc je tako javnemu zavodu omogočila, da je v proračun ustanovitelja - Mestne občine Ljubljana - nakazal več dobička, kot bi ga smel.

Veliko prahu je dvignila tudi ustanovitev LL Grosista, ki je bila po mnenju finančnega ministrstva v neskladju z zakonom. LL Grosistu je sicer agencija za zdravila in medicinske pripomočke nedavno tudi prepovedala promet z zdravili zaradi neizpolnjevanja pogojev za opravljanje prometa na debelo. Smo pa pred dnevi poročali o tem, da je agencija napravila napako in da podjetje lahko posluje.

Jaklič je v času vodenja lekarne zaradi plagiatorstva ostal brez magistrskega naziva. Zaradi takšne odločitve je sprožil tožbo proti ekonomski fakulteti, a jo je upravno sodišče nedavno zavrnilo.

Okarala ga je tudi KPK

Zaradi plagiatorstva ga je okarala tudi Komisija za preprečevanje korupcije in ocenila, da predstavlja tveganje za ugled lekarne. Za Jakličem pa so prišli tudi domnevni stari grehi iz Vzajemne, kjer je bil direktor uprave, preden je prišel v Lekarno Ljubljana. V tej zadevi že teče kazenski postopek.

Klub vsemu je Jakliču ves čas ob strani stal ljubljanski župan Zoran Janković, januarja lani mu je ljubljanski mestni svet potrdil drugi mandat na čelu lekarne. Manj kot leto dni pozneje pa je sporočil, da se iz osebnih razlogov umika z vrha lekarne. Kam gre, uradno ni sporočil, neuradno pa naj bi nove poslovne priložnosti iskal v srbskem podjetju Jugohemija. Skupaj z njim odhaja tudi ožja vodstvena ekipa.