Spyware predstavlja eno glavnih groženj v zadnjih mesecih: v prvem četrtletju leta 2005 je bilo 60% vseh zaznanih škodljivih kod, zaznanih s Panda ActiveScan, spyware. V omrežnih okoljih je situacija še bolj zaskrbljujoča; glede na študijo EarthLink je 9 od 10-ih računalnikov po vsem svetu okuženih s tem tipom škodljive kode.

Zahvaljujoč kombinaciji reaktvnih tehnologij (podpisna datoteka) in proaktivnih tehnologij (TruPreventTM tehnologije), nudi Panda Software vsem tipom podjetij rešitve, ki zagotavljajo integrirano, večplastno strategijo zaščite pred spyware-om. Ta strategija se je pokazala kot izredno učinkovita pred spyware-om. Kot kažejo testiranja, vključno s testom, ki so ga izvedli v PC Magazine US, so Pandino antispyware tehnologijo ocenili kot "eno izmed najbolj učinkovitih varnostnih paketov za zaznavanje in odstranjevanje -a."

Različne tehnologije razvite v Panda Software za boj proti spyware-u vključujejo:

· Na podpisni datoteki temelječe zaznavanje spyware-a (reaktivno): zaznavanje in odstranjevanje znanega spyware-a. Ta tehnika zahteva visoko odzivnost zagotavljanja popravkov, čemur je namenjena posebna ekipa v Panda Software laboratorijih - PandaLabs.

· TruPreventTM tehnologije (proaktivno): skupina tehnologij, sposobnih zaznavanja vseh vrst škodljivih kod (vključno s spyware-om), ki so namenjene zaustavitvi znanih groženj, kot tudi zaznavanju datotek ali procesov, ki utegnejo povzročiti škodo, brez potrebe po predhodni identifikaciji, z analizo obnašanja. Te tehnologije so bile nadgrajene z novo tehnologijo pregledovanja generiranih škodljivih kod, katera vključuje korelacije generiranih digitalnih podpisov in globinsko pregledovanje kod. Kvaliteta teh rešitev je certificirana s strani prestižnega laboratorija ICSA Labs, s temeljito testno proceduro, ki vključuje vse tipe škodljivih kod. Ta rešitev se je pokazala kot visoko učinkovita, brez napačnih identifikacij.

Vključitev teh tehnologij v celovito rešitev pomeni, da ni potrebe po uporabi specifičnih rešitev za posamične grožnje, saj preprečuje morebitno nekompatibilnost, dodatne obremenitve delovanja in omogoča hitro povrnitev investicije. Inaki Urzay, CTO v Panda Software meni: "Najboljša rešitev za zaščito računalnikov pred spyware-om je integriran varnostni paket, ki je kombinacija različnih tehnologij, tako reaktivnih kot proaktvnih. Za poslovna okolja je potrebno zagotoviti celovito strategijo večplastne zaščite, od vstopnih točk do uporabnikov. Pandine integrirane varnostne rešitve so se pokazale za superiorne proti drugim, konkurenčnim antispyware varnostnim paketom, kot tudi proti večini specifičnim antispyware rešitvam na trgu.."

Nadgradnja v nove verzije BusinesSecure in EnterpriSecure je popolnoma brezplačna za obstoječe uporabnike Panda Software omrežnih rešitev, obenem tudi ni dražja od prejšnjih verzij za podjetja, ki bi se odločila za nakup.

Druge funkcionalnosti vključene v nove verzije.

Druga pogosta grožnja z Interneta so spletne prevare (phishing) - zaščita pred njimi je prav vključena v Panda Software omrežne rešitve, tako na Internetnih prehodih, kot na poštnih platformah in rešitvah za delovne postaje. Glede na študijo Anti-Phishing Working Group, v katero je vključena Panda Software, se je ta fenomen povečal za 20% mesečno, med januarjem in marcem 2005. Pharming, sofisticirana variacija phishing-a, je ravno tako zaznan lokalno, zahvaljujoč TruPreventTM tehnologijam.

Nove verzije Panda Software omrežnih rešitev vključuje tudi novo anti-spam tehnologijo, razvito v MailShell-u, štiri integrirane pregledovalnike in rabo skupine tehnik z več kot 300.000 algoritmov. To pomembno poveča zanesljivost filtriranja.

Še več kot odgovor na zahteve trga, kateri se sooča s potrebo po večji zaščiti mobilnih zaposlenih, nudi Panda Software v novi verziji varnostno upravljanje za mobilne uporabnike (roaming). Deluje preko strežniške aplikacije znotraj extranet-a podjetja, kateri omogoča Web storitev z zagotavljanjem posodobitev in nadzora računalnikov, ki se ne posodabljajo preko repository strežnika ali se nahajajo zunaj podjetja. Da bi nudili celovito omrežno zaščito pred vsemi tipi groženj, na vseh potencialnih vstopnih točkah, te tehnologije kombinirajo na vseh plasteh, z novo dimenzijo omrežne IT zaščite.