Na četrto mesto lestvice največjih se je uvrstil Telekom Slovenije, na peto Petrol. Eno mesto je pridobil HSE, ki je sedaj na šestem mestu, enega pa je izgubil Lek in zdrsnil na sedmo mesto, kažejo rezultati lestvice Top 101 - liga največjih, ki so jo danes objavile Finance.

Omenjenim podjetjem so sledili Gorenje, Revoz, Pošta Slovenije, Teš, Simobil, Nek, BSH hišni aparati, Gen-I, OMV Slovenija, Eles, Dem, Luka Koper in Cinkarna Celje.

Največ mest je pridobilo podjetje Iskra sistemi, ki se je prebilo za 53 mest na 44. mesto, največji padec pa je zabeležilo podjetje Secop kompresorji, ki je padlo za 21 mest na 92. mesto.

Na lestvici Top 101 - liga najboljših pa so omenjenim trem sledili Loterija Slovenije, Janus Trade, Krka, HSE, TAB, Strabag in Shell Adria. Danfoss Trata je v primerjavi z lani pridobila 12 mest, IMP Promont jih je denimo izgubil 77.

Top 101 najuspešnejši so lani ustvarili 70.115 evrov dodane vrednosti na zaposlenega, Top 101 največji 55.614 evrov, slovensko povprečje pa je bilo lani 38.006 evrov.

Najuspešnejši so lani ustvarili 9,8-odstotno rast prihodkov, Slovenija 1,1 odstotka. Danfoss Trata v danski lasti je, denimo, lani ustvaril 16,8-odstotno rast prodaje, kaže lestvica.