Kovinoplastika Lož, ki je s 13,1-odstotnim lastniškim deležem tretja največja lastnica Cimosa, je za skupščino koprske družbe dala več nasprotnih predlogov. Začasni predsednik Cimosove uprave Jerko Bartolič ne izključuje možnosti, da je Kovinoplastiko Lož k temu spodbudil skupščinski predlog, da posebni revizor pregleda posle z vzajemnimi nakupi delnic med Cimosom in Kovinoplastiko Lož. Predsednik uprave Kovinoplastike Peter Nelec za komentar ni bil dosegljiv.

Po predlogu Kovinoplastike bi KPMG pregledal vse Cimosove posle, ki so povzročili izgubo v minulem letu. “Naši pravniki menijo, da kaj takšnega sploh ni možno,” odgovarja Bartolič. V Kovinoplastiki tudi predlagajo, da lastniki Cimosa nadzornikom ne podelijo razrešnice, ker med drugim niso ustrezno nadzorovali poslovanja družbe. Predsednika nadzornega sveta Vojka Antončiča nam ni uspelo priklicati. Bartolič pa je prepričan, da bi se nadzorniki odzivali drugače, če bi imeli na voljo pravilne podatke. Spomnimo, da so ravno nadzorniki pod Antončičevo taktirko spomladi odločili, da bodo razrešili dolgoletnega predsednika uprave Franca Krašovca, vendar jih je ta prehitel z odstopno izjavo. Po njegovem odstopu pa so se začele razkrivati domnevne nepravilnosti, ki naj bi jih pregledali revizorji: štirimilijonsko posojilo Skupini Viator & Vektor, kreditiranje rokometnega kluba Cimos in večkratno zavarovanje istih terjatev bankam pri najemu posojil. Izsledki posebne revizije bodo podlaga za vlaganje morebitnih odškodninskih tožb proti nekdanjemu vodstvu družbe.

Prav tako pa v Ložu delničarjem Cimosa predlagajo, da ne potrdijo letnega poročila družbe, saj »iz njega ne izhaja prava slika premoženjskega stanja in obveznosti družbe«. Bartolič je dejal, da poročilo izkazuje dejansko sliko Cimosa. sm