Kolektor in Fluidmaster sta se že nekaj časa dogovarjala za morebitno sodelovanje

Koncern Kolektor se je v strategiji za obdobje 2013–2017 osredotočil na tista poslovna področja, za katera je prepričan, da lahko z njimi doseže vodilni položaj na svetovnem trgu, in da lahko zagotovi, da vsak program doseže trajnostni obseg, ki je potreben za hitro rast. »Glede na naš odgovoren pogled na posel in rast koncerna, smo ocenili, da ambiciozno zastavljenih ciljev na področju sanitarne tehnike ne bomo mogli v kratkem času izpolniti, zato smo se odločili, da poiščemo strateškega partnerja, ki bo poskrbel za nadaljnjo rast podjetja boljše, kot bi mi. Kupca smo izbrali na podlagi naše družbene odgovornosti do lokalne skupnosti in okolja, v katerem podjetje deluje, ter na podlagi kupčeve vizije nadaljnjega razvoja dejavnosti na lokaciji in ohranjanja delovnih mest,« pravi Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna Kolektor.

Kolektor in Fluidmaster sta se že nekaj časa dogovarjala za morebitno sodelovanje. »Soglasno smo se strinjali, da bo naš nakup podjetja najbolj zadostil obstoječim in bodočim strankam tako v Evropi kot izven nje,« je povedal Robert AndersonSchoepe, predsednik uprave in glavni izvršni direktor Fluidmastra, in dodal: »Nakup podjetja je povsem v skladu z našo politiko, ki predvideva krepitev poslovanja na evropskem trgu, kar bomo naredili s tem, da razširimo nabor naših izdelkov s področja splakovalnikov.«

Struktura zaposlenih in vodstva nespremenjena

Struktura zaposlenih in vodstva podjetja Kolektor Liv, ki trži sanitarne izdelke pod blagovnima znamkama LIV in Schwab, ostaja nespremenjena. »Lokacija v Postojni se nam zdi zelo zanimiva kot osnova za razširitev naših aktivnosti v Evropi,« pravi Todd Talbot, predsednik podjetja Fluidmaster. »Vodstvo podjetja spoštujemo in se že veselimo njegove popolne integracije v ekipo Fluidmastra,« je še povedal Talbot. »Izdelki Fluidmastra, LIV-a in Schwaba se med seboj zelo dobro dopolnjujejo. Verjamemo, da bosta združena prodajna tima znala voditi in širiti poslovanje širokega nabora izdelkov. Odlika podjetja Fluidmaster je, da zna v celoti izkoristiti ves potencial tako poslovanja, izdelkov kot ljudi. Veselimo se svetle prihodnosti novega podjetja,« pa pravi Uroš Likar, direktor podjetja Kolektor Liv.

Kolektor in Fluidmaster sta se obvezala, da o pogojih prenosa lastništva ne bosta govorila in da pogodba ostane poslovna skrivnost. Kolektor (Kolektor ATP d.o.o.) in Fluidmaster bosta na postojnski lokaciji ostala soseda in poslovna partnerja na izbranih področjih.