Kad se je tudi seznanil z letnim poročilom Modre zavarovalnice za lani, poročilom nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila ter prejemki organov vodenja in nadzora.

Skupščina je upravi in nadzornemu svetu je podelila razrešnico za leti 2011 in 2012 (na lanski skupščini o razrešnici organom vodenja in nadzora za leto 2011 ni bilo glasovano), za revizorja za poslovno leto 2013 je imenovala družbo Deloitte Revizija. Skladno s priporočili upravljavca posrednih in neposrednih kapitalskih naložb države, ki jih je izdala Slovenska odškodninska družba, je sprejela tudi sklep o višini plačil članom nadzornega sveta.

Konec leta 2012 je zavarovalnica upravljala 1,09 milijarde sredstev

Modra zavarovalnica ostaja z 42-odstotnim tržnim deležem največji upravljavec vzajemnih pokojninskih skladov in največji izplačevalec dodatnih pokojnin v Sloveniji več kot 10.000 prejemnikom.

Konec leta 2012 je upravljala 1,09 milijarde sredstev, od tega 804 milijone evrov sredstev, zbranih v vzajemnih pokojninskih skladih, 106 milijonov evrov sredstev obeh kritnih skladov, namenjenih izplačevanju pokojninskih rent, in 179 milijonov evrov lastnih finančnih sredstev.