Intereuropa, ki je vodilni partner v konzorciju 16 podjetij, se je septembra lani skupaj s partnerji namreč prijavila na javni razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za razvoj kadrov od 2012 do 2015, januarja pa so bili obveščeni, da sta ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije podprla njihovo vlogo, so pred dnevi sporočili iz koprske družbe.

Na sestanku partnerstva v začetku tedna so partnerji potrdili partnerski sporazum, s katerim določajo medsebojne obveznosti in način sodelovanja na projektu, predstavili pa so tudi internetno stran projekta http://www.koc-logistika.si/, kjer lahko vsi zainteresirani najdejo več informacij o kompetenčnem centru in njegovih nadaljnjih aktivnostih.

Cilj projekta bodo partnerji dosegli preko izdelave modela kompetenc tipičnih panožnih profilov v logistiki, s pomočjo katerega bodo najprej ugotovili primanjkljaj kompetenc pri zaposlenih, nato pa z načrtovano izvedbo izobraževanj do leta 2015 razvili te kompetence do potrebne ravni.

Cilj projekta je tudi doseči izmenjavo znanj in prakse med partnerji ter s tem promovirati izobraževanja za izbrane poklice v logistiki. Izbrana izobraževanja bodo v naslednjih treh letih sofinancirana v deležu 85 odstotkov iz Evropskega socialnega sklada ter v deležu 15 odstotkov iz državnega proračuna RS.