Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v Intelu, prilagajanje števila zaposlenih s ciljem zagotovitve, da bi ustrezalo njihovim prioritetam, izvajajo redno.

Kje bodo ukinjali delovna mesta in katerim kadrom kaže najslabše, v koncernu, ki je konec leta 2013 zaposloval 107.600 ljudi, niso razkrili. Povedali pa so, da ne bo šlo nujno za odpuščanja, temveč predvsem za nenadomeščanje delavcev, ki bodo sami odpovedali pogodbe o zaposlitvi, in upokojencev.

Največji proizvajalec čipov na svetu je lani letu ustvaril 9,6 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 13 odstotkov manj kot v letu poprej. To je med drugim posledica znižanja prihodkov na letni ravni s predlanskih 53,3 milijarde na lanskih 52,7 milijarde dolarjev.

Intel pa je že pripravil novo strategijo, v sklopu katere se podaja na področje malih, z internetom povezanih napravic. Tako želi nadoknaditi zamudo pri nastopu na hitro rastočem trgu mobilnega računalništva s pametnimi mobilnimi telefoni in tablicami na čelu, na katerem trenutno vodi ameriški Qualcomm.

Intel bo skupaj s partnerji v prihodnosti po napovedih na trg poslal širok nabor povezanih izdelkov, od naprav za spremljanje življenjskih znakov, ki se jih pripne na oblačila, do slušalk, ki hkrati služijo tudi kot merilec srčnega utripa.