Poslovni imperij Bahtijarja Bajrovića, lastnika Sportine, se resno maje. Medtem ko je prodaja več deset blagovnih znamk oblačil, ki jih Bajrovićeva mreža podjetij distribuira v ducat držav, donosna, se je poslovnež, katerega prodajalne so poznane tudi v državah nekdanje Jugoslavije, zainvestiral z nepremičninami. Veliko večino od njih obvladuje prek Skupine Condor Real. Slednjo pa Bajrović tako kot Sportino obvladuje prek ciprskega podjetja Sibelius Sonic.

Koliko znašajo celotni dolgovi z Bajrovićem povezanih podjetij, ni znano, saj konsolidiranih bilanc ne za Sportino ne za Condor Real še ni objavil. Po zatrjevanju naših virov pa se gibljejo okoli sto milijonov evrov. Na zahtevo bank se bo moral poslovnež, ki so mu šle kupčije dobro od rok, dokler ni pred časom na veliko začel kupovati hotelov in drugih nepremičnin, v pomembnem delu nepremičninske dejavnosti dezinvestirati. V okvir Bajrovićeve nepremičninske divizije se uvršča tudi turistična dejavnost. Po napovedih naših virov bo morala Skupina Condor Real prodati številne nepremičnine, med katere se uvrščata blejski hotel Ribno in hotel Krim, vila Prešeren na Bledu, poslovna stavba v Čopovi ulici v središču Ljubljane... Na teh nepremičninah imajo sicer banke upnice vknjižene hipoteke.

Iz nerevidiranih javno objavljenih bilanc je razvidno, da je Condor Real lani dosegel štiri milijone evrov prihodkov od prodaje, kar je približno toliko kot leta 2011. Pri tem je družba pridelala 762.000 evrov izgube, medtem ko je leta 2011 dosegla slabih 200.000 evrov čistega dobička (konsolidirana izguba Skupine Condor Real je leta 2011 znašala 2,6 milijona evrov). Od vsote vseh sredstev v višini 45,8 milijona evrov je imelo podjetje konec lanskega leta 98 odstotkov dolžniškega kapitala. K temu je treba prišteti še zunajbilančne obveznosti, ki so 31. decembra lani znašale 75,7 milijona evrov. Z izgubo v višini 295.000 evrov je lani poslovalo tudi Condorjevo hčerinsko podjetje Sportina Turizem. Temu podjetju so se prihodki lani znižali za petino in so znašali 3,7 milijona evrov. Drugo Condorjevo hčerinsko podjetje Le nepremičnine pa je imelo konec leta 2012 celo negativni kapital v višini 759.000 evrov. Sportina turizem in Le nepremičnine sta imela v obravnavanem obdobju za skoraj 12 milijonov evrov finančnih obveznosti.

Po nerevidiranih bilancah so se prihodki Sportine lani znižali za pet odstotkov, na 62,9 milijona evrov. Medtem ko je podjetje leta 2011 pridelalo 762.000 evrov izgube, je lani doseglo 60.000 evrov dobička. Od sredstev v višini 51 milijonov evrov je imela Sportina konec lanskega leta 88 odstotkov dolžniškega kapitala.